Slišali ste vsi že za brancina,
ribo, ki številne ima koščice,
včasih zoprne so kot bodice,
kar nasprotje pravo je – sancina.
Pri sancinu videz ne prevara,
tolsta riba je, zares mesnata,
ribiča, če vprašate, Hrvata,
za sancina čisto nič ne mara.
Takega pred kratkim so kazali
nam sancina, znano mastno ribo,
skriti skušali so vsako hibo,
da bi kot najboljšega prodali.
Smukal se sancin je in se slinil,
ribičem hrvaškim se izmikal,
je za plenom na očeh vsem stikal,
da delikatesen je, je hlinil.
Je sancin artikel naš izvozni,
slišali so ribiči odmeve,
da je za evropske top-zadeve
kljub pojavi, oprostite, grozni.
Je iz turškega prišla k nam morja
riba ta, spomin tako jim pravi,
in potem se tu pri nas ustavi,
kjer je za sancina rob obzorja.
In da strga čisto vsako mrežo,
muzali se ribiči se vidno,
gre za ribo tolsto in perfidno,
odlikuje jo posebna teža.