Izbrana pesem

vzemi in ne spusti
Kuhar Bobby - NAŠ MENU
09.06.2024
 
Molk je zapovedan, a molčati
treba ni, ko v paci naš menu je,
kakor koli se ga imenuje,
vsaj o njem nam treba ni lagati.
Za predjed je, kar so poučili
na te-ve-ju nas že zgodaj zjutraj
v kulinarični oddaji Futraj,
preden smo se dobro prebudili.
Jajca gnila na način svoboden,
vmešana tako, da ne zavoha
in ne vidi se, ko se jih poha,
da prikrije smrad se neugoden.
In potem se iz receptov torbe
vzame tisto, kar je šefom všečno,
sicer pa lepljivo, skrajno tečno,
ekstrakt za instant balkanske čorbe.
Mesna jed kot glavna se postreže,
hvali jo te-ve na vse pretege,
brez razmisleka in brez zadrege
se golobovina nam odreže.
Z doplačilom kajpak za prilogo,
ki je dražja od golobovine,
s tem menuja cena gre v višine,
za začimbe, portoroško Drogo.
Ne sprašujte, kaj je, da solate
sploh dobite ne, ker ni je v ceni,
listje njeno za prehod zeleni
namreč bo, saj dobro ga poznate.
Pri sladici hitro smo, mesnata
ta je in pa z vse preveč sladkorja,
kot prašiček morski, ni iz morja,
jed kovaška je in vsa špehnata.
Da je kulinarika kultura,
uporabi ki prav vse izmečke,
potrjujejo jedi iz vrečke
in prek njih prevlečena glazura.
S tem menujem zadovoljni niste?
Reklamacij ni, to sami veste,
v drugo menzo pa zato ne greste,
ker so itak, pravite, vse iste?
Prim. na:Nova24tv
Nazaj
VERZIFIKATOR
Ljubljana, Slovenija